What's new

This guy should help mentor Kanter.

Status
Not open for further replies.
ahahaha
yazık yahu, niyet okumlara gırla gitmiş.
Bullying demiş, kalibreden bahsetmiş.
Efendi, sen çapını zaten 2 günde belli ettin.
Boğaziçi veya Robert mezunu olmayı ima ettin, diploma cahilliği alır ...(gerisini sen bilirsin).
let's agree to disagree.

Tarkanyan ismi de Ermeni dedelerimin ismidir, kripto Ermeniyim ben, soykırımdan böyle kaçtık biz!
Tarkanyan isminin yoksa basketbol ile ne ilgisi olabilir?

Bırakalım laf ebeliğini, ben senden daha iyi yaparım o edebiyatı da,
Somuta gelelim, ben bu thread'e baktıgımda neler gordum hatırlatayım da cevap ver:

- Nedir bu Fenerbahce Aziz Yıldırım nefret ve karalama kampanyası bu forumda? Gerekli mi?
Nicin TR icinde cereyan etmekte olan cok onemli bir sportif /hukuksal / guvenlik konusu hakkında saldırı kampanyası taa Amerikalara Utah eyaletinin forumuna tasınıyor?
Bu naive bir hareket midir, kasıt aramamak mı lazım, sempati ile mi bakmak lazım?
Ben oyle bakmıyorum, benim hoşuma gitmiyor, rahatsız oldum.
TR içindeki konu TR içinde konuşulur, dışarda /dunyada aleyhte kamuoyu yaratmaya kalkışmanın anlamı nedir, iyiniyet var mı bunda? Kotuniyet varsa işte ben o kotuniyetliye hitap ediyorum.
Konu Fenerbahce vs de degil, ondan cok daha ileride ve tehlikeli, millet TR'de bu yuzden birbirine giriyor durumda, kan dokulecek nerdeyse.

Senin genel kulturun şunu bilmeye yeterli mi bilmiyorum; biliyor musun ki Yugoslavya denilen ulkenin parcalanması iki futbol kulübünün arasındaki rekabet ve düşmanlığın sonunda patlayan kavga sonucu gercekleşti?
Evet, aynen öyle oldu. Ulkenin başkentinin en buyuk iki takımı, Partizan ve Kızılyıldız, siyasi olarak iki ayrı dusuncenin temsilcisi huviyetine gelmisler; birinin taraftarları Yugoslavya'nın butun kalması şeklindeki siyasi dusunceyi temsil ediyormuş, digerinin taraftarları ise bolunme taraftarı imiş yani milliyetciler (milliyetci olan takım yalnızca Sırp futbolcu oynatıyor kadrosunda, Yugoslavya milli takımında Hırvat Bosnak vs futbolcular oldugu icin de Yugoslavya milli takımını reddediyorlar, ıslıklıyorlar milli takım Yugoslavya icinde mac oynarken.) Her derby macında kavga cıkıyor iki takım taraftarları arasında, gerginlik gerginlik, sonunda gene aralarındaki bir derby macta buyuk meydan kavgası cıkıyor, kavga stadyum dısına yayılıyor, oradan butun ulkeye yayılıyor; ve o sekilde iç savaş çıktı, seneler suren iç savaş, yüzbinlerce insanın ölümüne ve ülkenin parçalanmasına yok olmasına yol açtı. Iç savaş ve parçalanma derby maçta çıkan kavga sonucu gerçekleşti yani, kabusun fitilini o iki takım taraftarları ateşlemiş oldu.
O kadar da ciddi bir olay bu. Buyuk spor takımları yalnızca spor takımı degil artık, oyle ulkelerde.
TR'deki iki buyuk takımın durumuna bakınca da, taraftarlarının durumuna, siyasi olarak da cepheleşmişler gibi bir manzaraya gidiyor olay.

Ben olaya boyle bakarım, endişe ederim, ve yangına körükle gitmem.
O yuzden de rahatsız olurum ben taa bilmemnerelerde yapılan nefret kampanyasından.
Sen olmaz mısın, başkası olmaz mı, beni hiç ilgilendirmez; herkesin gorusu kendine.

Evet, birinci sual, nicin normal oluyor Utah dolaylarındaki insanların onunde bu Fenerbahce nefreti kampanyası?
Kulup baskanının poliste cekilmis resminin BU forumda post edilmesi nicin gerekiyor? Nicin olagan karsılanmalı?
Simdi baskaları da kalkıp burada baska kulubun yaptıgı borsa hisse senedi suistimalini mi tefrika etsin (resmi yazı var biliyorsun o konuda SPK'dan kulube)?
Yakışır mı bu işler Turk insanına?

Ikinci konu: Burada dunya kadar kufur ve hakaret gordum Turklere yonelik?
Sen gormedin mi? Buradaki başka Turkler gormuyor mu?
Niçin ses çıkarılmıyor? Hep böyle mi oldu sizin tutumunuz madem ki 7 senedir filan bu forumdasınız?
Hakaretleri aşağılamaları hazmetmek suretiyle mi sevdireceksiniz kendinizi?
Sizin tutumunuz tercihiniz oyle ise eger, benimki oyle degil; herkes sizin gibi olmak zorunda degil yani.
Begenmediniz mi benim tutumumu? Ne diyeyim, ben sizinkini daha fazla begenmedim.

Biz burada Turkleri cok iyi temsil ediyoruz da, vs... Sen oyle dusunuyorsun, senin standartlarına gore oyle o; ben begenmedim senin temsil edişini. Ağır hakaretler aşağılamalar yapıyorlar ama senden hiç ses çıkmıyor, ne anladım ben senin temsil edişinden.

Ne bekliyorsun? Nasıl anlatılsın istersin? Türkiye'de her şey güllük gülistanlık, refah düzeyi yüksek, gelir adaletsizliği yok, çocuk yaşta evlilikler yok, töre cinayetleri yok, 15 yaşından küçük kıza devlette memurluklar verilmiş eşek kadar adamlar tecavüz etmiyor falan mı denilsin istersin? Sen hangi ülkede yaşıyorsun? Düşünce suçlularının tecavüz suçlularından daha çok içeride yattığı bir ülkeden bahsediyoruz. Bir insan ülkesinde olan durumlar konusunda memnuniyetsizliğini dile getiremiyorsa o ülkesine en büyük kötülüğü yapar. Bu hangi platformda olursa olsun.. İsterse eş dost arasında sohbet ortamında olsun, isterse 2000 küsür kullanıcısı olan yabancı bir forumda olsun, fark etmez..

Ayrıca bizim burada temsil gibi bir misyonumuz yok, burada bulunan herkes Türk ve NBA basketbolunu seven hakkında yazmaktan ve takip etmekten keyif alan insanlar. Dolayısıyla kötü/iyi temsil etme gibi bir kaygımız yok, burada herkes dilediği/içinden geldiği gibi yazmakta özgürdür. Ki hiç merak etme addictionary 3000 küsür postundan hiçbirinde senin 14 postunda etrafına bıraktığın kötü izlenimin yanına yaklaşmamıştır, 2 senedir bu forumu takip eden biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.. Ayrıca biri burada Aziz Yıldırım'ı veya Hocaefendi'yi sevmediğini de beyan edebilir, kimse sevmek zorunda değil çok da sevilebilecek tipler değiller zaten şahsi görüşüm.. Ha sen o kişiyi sevip sayabilirsin ve savunmak isteyebilirsin ve CAKAR'la 2'li olarak konuyu tartışabilirsin o gayet normal.. Ama bunu sanki kendine hakaret ediliyormuş gibi algılar ve fanatik bir şekilde etrafına saldırırsan, o zaman Nedim Karakaş olduğun ya da objektif olmaktan uzak bir taraftar olduğun konusunda şüpheler artar..

Son olarak 60+ yaşındayım diyorsun ama yazdıklarına bakıyorum Tarkanian'ın dediği gibi 60+ olan bir insanda olması gereken olgunluğun zerresi yok. Dolayısıyla bu tavrınla saygı beklemen saçma. Benim gözümde yaş veya statü saygıyla doğru orantılı bir şey değil, yazdıkların o yaşın olgunluğuna sahip olduğunu gösterseydi belki o zaman sana ve yaşına saygı duyabilirdim.

Peace out..

Last edited:
Sana dedim tabii, eger Turkler 19 litrelik su bidonu ile seks yapar filan diye yukarıda yazmış olan sen isen.
Sen değilsen onu yazmış olan, kim yazmışsa ona dedim, bak yukarıya görürsün kimin yazdığını.
Turkleri oyle bir cirkin genelleme ile Amerikalılara takdim eden, hem de Ingilizce yazıp takdim eden namussuza dedim.
Var mı oyle bir özgurluk, bir milleti karalamak oyle agır ithamlarla sıfatlarla...
O itliği yapmak normal oluyor da bir Turkun yapılan o işi kınaması itiraz etmesi mi anormal oluyor?
Ne çeşit bir sapık olmak lazım oyle ters bir mantığa sahip olmak için...
Hele ki onu yapmış olan kişi Turkce yazan biri ise, artık söyleyecek sıfat kalmaz.
Turke hakareti, gereksiz yere basketbol forumunda, zevkle yapan itlere mesajımı vermiştim yukarıda, bakıp ogrensinler oradan ne olduklarını.
Gunde 3 posta okusunlar onu aynaya bakıp.

Bir daha da olmasın oyle hareketler. Itligin luzumu yok.

Bu da son olsun, daha da yazma bana hitap etme, seninle hiçbir işim olmaz, sen benimle diyalogda olacak kalibrede degilsin. Gormeyeyim bir daha.

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/12123481.asp?gid=229

Senin hakkında çok yanılmışım. Yanlış bir başlangıç yapıldı diye destek olmak istedim, ama belli ki bambaşka bir kafadasın.

Bana Türklere hakaret ettikleri ve bizim de süklüm püklüm kaldığımız tek bir yer göster! Bana Türklük onurunu savunmayı öğretme. Bana milliyetçiliği öğretme. Ben Hidayet'i bile Litvanyalı bir yazara karşı kendimi kaybedip küfrederek savunmuş bir insanım ki; bundan bile çok pişmanım, Hidayet'in iktidara yanaşan tavırlarını gördükten sonra. Gerçi bunda da şaşılacak birşey olmamalıydı. O da memleketteki birçok kişi gibi çıkarı neredeyse oraya döndü. Ama yine de savunurum. Gülen cemaatinin de AKP'nin de ülkeyi ele geçirmesinin karşısındayım. Atatürkçüyüm. Ama yine de savunurum. Çünkü kendimi biliyorum ve milletimden birini de, adımızı da her daim savunurum. Fakat benim milliyetçiliğim senin anlayışın gibi kör değil. Ben kendini benimle aynı toplumdan gören herkesi milletim olarak görürüm çünkü benim için millet tanımı, ırkla ilgisi olmayan, kendisi aynı topluma mensup olarak tanımlayan insanları temsil eder. Zaten Türkiye gibi bir ülkede istediği kadar yırtın, ırksal ayrılıkçılığa girişmek kadar safça bir düşünce olamaz. Ama ne yazık ki cehalet, bunun fevkalade fazla olmasına sebep oluyor.

Ben halihazırda olanları yazdım. Fazlasını değil. Belki saldırganları salınan kadınlardan birisi akraban olsaydı bu kadar altı boş laflar edecek dirayetin kalmazdı. Damacana ve cansız manken örnekleri, sadece Türkiye'deki durumun vehametini göstermek için küçük ve mizahi yanı olan örnekler. Ne yazık ki haberlere yansımayan çok daha sapkın gerçekleri var Türkiye'nin.

Nasıl bir kafa, burada yazı yazan insanların para karşılığı propaganda yaptığını iddia edebilir. Ne ölçüde gerçeklikten kopmuş olabilir? Kulağa mantıklı geliyor mu tüm bunlar? Salt Lake City'de Türk karşıtı kamuoyu oluşturmak için para karşılığı propaganda yapan Türkler, St. George grubunun da desteğiyle inşallah 2015 gibi falan tüm dünyada Türklerden nefret edilmesini sağlayacak! Arkadaş bu devirde kim bir insanı, hele ki böyle bir platformda milliyetinden dolayı aşağı görür? Haydi gören olsun diyelim, çoğunluğun ona saçmalayacak alan vereceğini mi zannediyorsun?

Buradaki bunca kıymetli insana bunca hakareti nasıl reva görürsün? Üstelik anlayışla yazılan onca şeye rağmen. Bunlardan birini de ben yazdım. Dur dedim, bir bekle, tanı insanları, fevri davranma. Bunu söyledim, çünkü senin başka bir yerde yabancı forumlarda krespino adıyla yorumlar yaptığını yazdığını hatırlıyordum. Yok yere bir kişi kaybetmeyelim dedim. Buraya girdiğimden beri de ilgisi olan gördüğüm her Türk'ü daha çok yazmaya davet ettim. Ancak milliyetçilik, insanın milleti hakkındaki gerçekleri redderek, kulağının üstüne yatarak içeriği boş sözlerle büyük laflar etmesiyle olmaz. İçinde yaşadığı toplumun yanlışlıklarını bilip üzerine gitmesiyle, olur. Şu an senin yaptıkların nedir? Korumaktan bahsettiğin Türklük onuruna bir faydan oldu mu yazdıklarınla?

Bugüne kadar "seninle işim olmaz" "çapım değilsin" gibi sözler kullanan, kendini diğer insanlardan peşinhüküm üstün gören narsist insanlarla tartışmaya girmemeye dikkat ettim. Oturup da bunları yazmamın sebebi, senin hakkında yanılmış olduğumu söylemek istememdir. Sen bu üslupla söylediklerimden hisse çıkaracak biri değilsin elbet, ama söylediğin hakaret ve itham dolu şeylere karşı en azından burada normal diyalog içerisinde bulunduğum insanların fikirlerimi bilmesini isterim.

O yaşa gelip de insanları insanlığına göre değil de Türklüğüne göre tartıyorsan, yaşadığın hayata yazık olmuş. Hayatın gerçeklerinin varlığını reddererek yaşamışsın.

Last edited:
Krespino, ağır saçmalıyorsun ve aklı başında herkes karşısında kendini küçük düşürmekten başka bir şey yapmıyorsun. Sana tavsiyem en azından sözünde dur ve bitir artık bu saçmalığı.

My last post on this thread :

what aaqua said.
I want EK to be a totally different animal from a Memo-esque player.
Memo was all hustle when he was playing for TOFAS.
Rebs, dunks and all that.
Then, he developed a finesse game and synchronizedly lost his appetite for banging in the paint.
I want EK to rebound like e.g. Love, shoot like Memo, run like Malone and defend as well as he personally can.
These are all do-able for him.

This is rapidly becoming the biggest question mark imo. How good can he defend. He can't really jump, lack lateral quickness, and shows little desire to do the little things like box out even. Kanter should be a 15-10-2 block guy, but even basic defense he seems either clueless or disinterested too much of the time. Flashes won't get us too far, we need some consistency.

Alllaaaaahhhhh cümbüs var :D
michael-jackson-eating-popcorn-o.gif

• Like
Reactions: ema
Jazzfanz'de bu kalıp da kendine yer bulmalıydı!!
Vay anam vay Serhat neler dönmüş ya...

19 litre olayının lanse edilmesi bence de yanlış anlamlandırılabilecek bir olay ama burada Türkleri küçük düşürmek adına çaba sarfedildiğini düşünmüyorum. Addictionary zaten samimi, hoşsohbet adamdır. Forumu da seviyorum. Bu kadar sert tartışmalara girmesine üzüldüm. Konu enes'ten epeyce sapmış.

Bu arada CAKAR adamımsın kanka...

Sent from the JazzFanz app

Ok, MR. Karakas... You wrote these words in your last text....

"TR içindeki konu TR içinde konuşulur, dışarda /dunyada aleyhte kamuoyu yaratmaya kalkışmanın anlamı nedir, iyiniyet var mı bunda? Kotuniyet varsa işte ben o kotuniyetliye hitap ediyorum."

So why is your boss Aziz Yildirim talking about a conspiracy designed by Gulen-Movement against him ? Why is he talking on a negative way against turkish justice on international Media ?

Can you repeat the same hard words, like you used against us, against your boss, too ? And we was just joking around along friends, with a bit national critics insight, but Aziz Yildirim is talking to the Wall Street Journal on a thousand times more negative way, than we was talking about some little issues in Turkey, like the Sports-System, on a sports forum.

Is Aziz Yildirim also malicious talking about turkish justice, politics and Hocaefendi in a negative way ?

https://online.wsj.com/news/article...0001424052702304757004579333124243111030.html

We can talk and discuss in every language you want, you can chose by your own. Just stop insulting people. Tarkanian is a good guy, who always represented the turks in a good way. Beeing critical is not a weakness, its strenght...

Stop the lunacy, I'm not Mr Karakas, and I have no idea who he is.
Stop brandishing /exposing names from the Turkish public, of persons who have no relationship with and are unaware of this discussion.
I am now thinking whoever are at the other end of this conversation they would seriously benefit from psychiatric help...
Don't write to me CAKARI, get lost. You have been exposed.

ahahaha
yazık yahu, niyet okumlara gırla gitmiş.
Bullying demiş, kalibreden bahsetmiş.
Efendi, sen çapını zaten 2 günde belli ettin.
Boğaziçi veya Robert mezunu olmayı ima ettin, diploma cahilliği alır ...(gerisini sen bilirsin).
let's agree to disagree.

Tarkanyan ismi de Ermeni dedelerimin ismidir, kripto Ermeniyim ben, soykırımdan böyle kaçtık biz!
Tarkanyan isminin yoksa basketbol ile ne ilgisi olabilir?

Beat it, Turk-hater loser...
So MR. Nedim Karakas, how can you answer these words offended against you and your club by Kanters father Mehmet at 2010 ?

Mehmet Kanter :"With the Enes Kanter case, Fenerbahce tries to spread intimidation to turkish prospects of other generation, who attempting to leave the club and play in the USA"

These are not my words...

CAKAR, if you are an African or whatever which is fine, why are you so much into this Fenerbahce hatred campaign?
What motivates you for doing all this defamation? Motivation?:)
You said you are doing all this because you hate Turkish sports, and the next thing you said in fact you love Turkish sports...
Until you clarify this point, your posts are suspicious at best.

What kind of African citizen follows the Turkish media and comes up again and again with links from local media to foster an animosity campaign?
Have you seen even a Turk (who would be familiar with what's going on in Turkey and follows Turkish media) doing that campaign here? No, you don't.
C'mon CAKAR, could all these in fact be NOT your words? :)

Utah Jazz forum administators should see from all this that some people might be misusing this platform, totally enrelatedly with the purpose of the forum, to spread their own political / racial / cultural agendas, like fostering their hatred and defamation campaign for Turks and Turkey.
The Utah Jazz franchise should in no way be associated with such a disturbing phenomenont. There are 75 million people of Turkey who would be offended by that.
These people here, some of whom are writing to me in Turkish, do not show any reaction to Turk-degrading posts, in fact some of them are posting messages of that nature themselves, but after I have reacted and objected to the messages as a Turk, they have been attacking me, trying to bully me, with strong language, to scare me so that I would leave, or they will probably strive to have me banned.
There might be Turkish speaking Turk haters, possibly with their ethnic or cultural agendas; it's not unusual to see those.

Beat it, Turk-hater loser...

CAKAR, if you are an African or whatever which is fine, why are you so much into this Fenerbahce hatred campaign?
What motivates you for doing all this defamation? Motivation?:)
You said you are doing all this because you hate Turkish sports, and the next thing you said in fact you love Turkish sports...
Until you clarify this point, your posts are suspicious at best.

What kind of African citizen follows the Turkish media and comes up again and again with links from local media to foster an animosity campaign?
Have you seen even a Turk (who would be familiar with what's going on in Turkey and follows Turkish media) doing that campaign here? No, you don't.
C'mon CAKAR, could all these in fact be NOT your words? :)

Utah Jazz forum administators should see from all this that some people might be misusing this platform, totally enrelatedly with the purpose of the forum, to spread their own political / racial / cultural agendas, like fostering their hatred and defamation campaign for Turks and Turkey.
The Utah Jazz franchise should in no way be associated with such a disturbing phenomenont. There are 75 million people of Turkey who would be offended by that.
These people here, some of whom are writing to me in Turkish, do not show any reaction to Turk-degrading posts, in fact some of them are posting messages of that nature themselves, but after I have reacted and objected to the messages as a Turk, they have been attacking me, trying to bully me, with strong language, to scare me so that I would leave, or they will probably strive to have me banned.
There might be Turkish speaking Turk haters, possibly with their ethnic or cultural agendas; it's not unusual to see those.

Alright guys. Put on your Klu Klux Klan hoods. He's onto us.

Jazzfanz'de bu kalıp da kendine yer bulmalıydı!!
Vay anam vay Serhat neler dönmüş ya...

19 litre olayının lanse edilmesi bence de yanlış anlamlandırılabilecek bir olay ama burada Türkleri küçük düşürmek adına çaba sarfedildiğini düşünmüyorum. Addictionary zaten samimi, hoşsohbet adamdır. Forumu da seviyorum. Bu kadar sert tartışmalara girmesine üzüldüm. Konu enes'ten epeyce sapmış.

Bu arada CAKAR adamımsın kanka...

Sent from the JazzFanz app

Then I apologize bro that was never my intention. I'll get rid of it.

-
Bugüne kadar "seninle işim olmaz" "çapım değilsin" gibi sözler kullanan, kendini diğer insanlardan peşinhüküm üstün gören narsist insanlarla tartışmaya girmemeye dikkat ettim. Oturup da bunları yazmamın sebebi, senin hakkında yanılmış olduğumu söylemek istememdir. Sen bu üslupla söylediklerimden hisse çıkaracak biri değilsin elbet, ama söylediğin hakaret ve itham dolu şeylere karşı en azından burada normal diyalog içerisinde bulunduğum insanların fikirlerimi bilmesini isterim.

O yaşa gelip de insanları insanlığına göre değil de Türklüğüne göre tartıyorsan, yaşadığın hayata yazık olmuş. Hayatın gerçeklerinin varlığını reddererek yaşamışsın.[/QUOTE]

Sen benim hakkımda yanılsan ne olur yanılmasan ne olur, senin gibisinin degeri olmaz benim gözümde; sen kendini adamdan say hala, kendini anlat ben şöyleyim ben böyleyim bla bala bla... Onlar senin palavraların, gerçek olan tek şey, sen Turkleri su bidonuyla seks yapanlar olarak hem de Ingilizce takdim etmiş olan elemansın. O rezillik de sana yeter. Hayatın boyunca boynunda taşıyacagın yaftadır o. O bidonu boynuna tak ve oyle gez TR'ye geldigin zaman, herkes hatırlasın senin kim oldugunu.
Şart mıydı onu yapman?? Ne elde ettin ondan, birilerinin gözüne mi girdin, bahsişi garantiledin mi? Nefretini kustun, realite o.
Belki Amerikanın bir yerinde de bir tarihte manyagın biri bir hayvana tecavüz etmiştir filan, ararsan bulursun öyle bir olay, kalkıp onu topluma açık platformda reklam etmek mi gerekir, yanlış izlenim bırakacak şekilde?
İşte senin gibilerin sinsiliği kalleşliği budur, alttan alttan karalama, lekeleme çabaları.

Senin onu yapmayı dogru bir iş kabul ediyorsun ve yapıyorsun da, benim hoşuma gitmiyor?? Niçin hoşuma gitmediğini yorumlamak için fazla bir zeka mi lazım?
Benim karşıma çıkacak belki o hikaye yarın ben Amerikalılarla sosyal temasta iken?
Senin gibiler toplumun utancıdır. Rezil karakterlersiniz. İçinizde her zaman düşmanlık var.
Ben senin gibisini degil evime bahçe kapımdan içeri bile sokmam, evim kirlenir diye; ve tahmin ediyorum ki senin amcan halkan enişten filan da sokmaz.
Tabii ki çapım değilsin; benim dünyamda çok sayıda değerli ilkeli karakterli insan var; ben seçerim insanların arasından. O seçimi yapacak kadar bagımsızlıgım, gücüm, tercih şansım vardır. Benim çevremdeki hiçbir kimse de senin yaptığını yapanı adamdan saymaz; aynı masaya oturtmaz, kapıyı gösterir.

Şu yaşını başını almış muhabbeti de komik. Aptalların tesellisi. Bakın öğrenin:
60 yaşına gelmiş adam /kadın, hayatın olaylarını yenmiş, görgüsüyle bilgisiyle, mesleğinde uzmanlığı ile en iyi noktaya ulaşmış, maddi gücü ve bagımsızlıgı elde etmiş, sahip oldugu eş dost ve her alandaki connection'ları ile ve hayatındaki degerli insan malzemesi bakımından zenginliğin tepesinde olan, saygınlık kazanmış, kendine guvenli, hayata ve insanlıga dair kendi degerlerini ulusturmus ve oturtmus, o degerleri savunma, dik durabilme luksune sahip olan insandır.
Kafası mutlaka 35-40 yaşındakinden az çalışmaz hatta fazla çalışır. Bizim gibi toplumun belki en iyi %1'ine girecek zeka seviyesinde insanların kafası yalnızda daha fazla gelişir zaman içinde, aldıkları eğitim ile, sürekli öğrenmeleri sayesinde.
Ayrıca şimdinin 60 yaşı da 40-50 sene öncesinin 50 yaşıdır en fazla, o da var. Orta yaş, tam anlamda. .

60 yaşına gelmiş gelişmiş insan senin gibi oraya buraya yalpalamaz, kıvırtmaz, kendini kabul ettirecek sevdirecek diye, birilerinden bahsiş almak için kendi milletini karalayacak rezillikler yapmaz.
O yaştaki başarılı insan can speak his/her mind... can walk the walk and talk the talk...

Turklugunle mi tartıyorsun demiş... Mantıgın sakatlıgına bak; gereksizce yapılan adi aşağılamaya itiraz edince "Turklugunle mi tartıyorsun..." E tartmayalım ama sen de bu Turkuge hakaret etmeseydin olmaz mıydı... Tutamadın mı kendini? Benimki ayıp oluyor da seninki mi ahlaklı oluyor? Turkluguyle tartmak ayıp diye bir olcu var hesabıyla, agız dolusu hakaretler justify mi oluyor? Zekaya bak; işte, niyet bozuk olunca.
Benim yaşadığım hayata yazık olmaz, ben çok degerli bir hayat yaşadım, dünya kadar da katkım oldu ve hatta eserlerim var bu ülkenin ekonomisine toplumuna insanlarına, herkes hala bana saygıyla yaklaşıyor; sen asıl kendi hayatını düşün, Türklüğe kalleşlikle geçecek hayatının nereye varacağını düşün. Senin katkın da bidonla seks oldu. Aferin sana.

60 yaşındaki insana düşen bir sorumluluktur da ayrıca, rezil hareketler yapan genç insanı görünce, kendine gel, yapma böyle rezillikler, utanılacak işlerdir bunlar diye ikaz etmek de; sen onu 60 yaşındakinden duymazsan zaten kimseden duymazsın, kendinin rezil pozisyonunu da algılamazsın.

Aklıma gelen bir başka boyut da şu oldu: genc jerasyondaki ilkesiz ve kıvrak adamlar yuzunden evlilik kurumu yurumuyor artık. Cunku evlilik karakterli erkekle yapılır. Durust, degerleri olan, o degerlere gore hareket etmekten sapmayacak, degerlerine sadık, kendi basına kaldıgı zaman esine ihanet etmeyecek, menfaat icin satmayacak guvenilir adamla yapılırsa evlilik, mutluluk verir. Şimdiki genc kadinların işi zor. Kıpırdak, menfaat için her yola gelen, hamurunda hainlik olan adamla evlilik yapmaya kalkınca tabii ki yurumuyor. Goruyoruz duyuyoruz orneklerini. Cunku her turlu satar oyleleri. Yok yahu bu bana yakışmaz, bunu yapmamam lazım, yoktur karakterlerinde.

Tamam, benden duyacağını duydun kardeşim, yeter seninle muhataplığımız, seninle ziyan edecek vaktim yok.
Benimle iletişime de heveskar olma. Tak bidonunu boynuna, yallah. Bizde boyle, adamın seviyesine gore muamele ederiz.

Status
Not open for further replies.
Back